T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi

Eti Sosyal Bilimler Lisesi eTwinning Projesi

Öğrenci ve öğretmenler heyecan verici öğrenme topluluğunu keşfetme, görev ve sorumluluk bilincini geliştirme, aynı görevde farklı ülkelerdeki öğrencilerle ortak paylaşımlar yapma ve yabancı dil becerilerini aktif kullanabilecekleri, bilişim teknolojileriyle donatılmış öğrenme ortaklıklarının parçası olabilme fırsatı bulmaktadırlar.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa´da okul işbirliğini teşvik etmektedir.Eti Sosyal Bilimler Lisesi işbirlikçi ve yenilikçi yaklaşımların öncü kurumu olma yolunda ,İngilizce öğretmeni Ayşe Özer danışmanlığında yürütülen 3 yeni projeyle yeni bir alanda proje çalışmalarına devam etmektedir.

Digital Natives&Digital Immigrants projesiyle eğitimde teknoloji kullanımında oldukça faydalı bir eğitim portalı olan EBA ve öğretmenlerin diğer teknoloji kullanımları ele alınmakta.Romanya&Macaristan&Türkiye işbirliğinde teknoloji yerlisi öğrencilere, çoğu dijital göçmen olan öğretmenlerin eğitim ve öğretim çabaları araştırılmaktadır.

Read Shakespeares´ sonnets projesiyle ölümünün 400. Yılında Shakespeare ´in sonelerinin incelenmesi , sınıf içi çalışmalarda diğer öğrencilerle tanıştırılması ve filme alınması gibi görevlerde Litvanya ile görevler ortaklaşa sürdürülmektedir .Bu bağlamda Anadolu Üniversite ´sinin değerli hocalarıyla çalıştay düzenmiş ve üniversite ile ortak bir çalışmada buluşmanın mutluluğu öğrencilere yaşattırırmıştır.

Age before the Trial projesiyle bir çok ortak noktamız olan Arnavutluk ile tarih alanında çalışmalar yürütülmekte ve yakın tarihimize tanıklık eden olay ve kişiler paylaşılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2016 - Güncelleme: 03.04.2021 17:55 - Görüntülenme: 1987
  Beğen | 0  kişi beğendi