T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi

Cemil Meriç Sempozyumu

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen sempozyumların sonuncusu okulumuzda gerçekleşti.

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen sempozyumların sonuncusu okulumuzda gerçekleşti.

Programa; Vali Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı, Okul Müdürü Hüseyin Okur, yöneticiler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Programın açılışında konuşan Vali Tuna, çok okumanın ve çok araştırmanın önemine dikkat çekti. Bir insanın toplumda saygın bir yer edinebilmesi için beşeri ilişkilerinin iyi olması gerektiğini savunan Vali Tuna, "Aramızda olmayan medeniyetimizin gönül mimarlarını anmak için böyle bir proje yapmak istedik." dedi.

Projenin mimarlarından olan Bayram Kök'e çok teşekkür eden Vali Tuna, bu projenin Eskişehir'de ilk kez uygulandığı belirtti. Uygulama aşamasında projenin büyük yarar getirdiğini aktaran Vali Tuna, "Bizim liseli gençlerimiz bizi mahcup etmediler. Her işte olduğu gibi bu projede de birilerinin emeği ve fedakârlığı fazla oldu. Fakat esas işi geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz yapıyor. Onların bu aydınlarımızı tanıması bizim için önemli. Geçmişimizden aldığımız ilim ve irfanı geleceğe aktarmak noktasında; bu memleketin hamuruyla yoğrulmuş, bizim medeniyetimizi özümsemiş ve gelecek nesillere faydalı olacak yeni aydınlar yetiştirmeliyiz. Bizler belki bu anlamda önemli bir vazifeyi de yapmış oluyoruz. Kim bilir belki bu gençlerin arasından Cemil Meriç'ler, Nurettin Topçu'lar, Sezai Karakoç'lar, Necip Fazıl'lar çıkacak. İnşallah ileride yolumuzu bu gençler aydınlatacak, onlara güveniyoruz." diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından oturum başkanlığını ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin TURAN'ın yaptığı sempozyumun konusu Cemil Meriç idi. Sempozyumda öğrencilerimize Mehmet KONUKCU ve Mehmet AKSOY danışmanlık yaptı. Öğrencilerimiz Müyesser TUNA, Sevgi EMİK, Ceren TOKSÖZ, M. Refik TEKELİ, Huriye ARAS ve Gülsün TAŞBUNAR'ın sunduğu sempozyum konuları ektedir.

 

Sempozyumdan sonra Vali Tuna, İlçe Kaymakamları Parlar ve Ünaldı, projeye katkı sunan 8 lisenin danışman ve öğrencilerine sertifikalarını verdiler. Öğrencilere ayrıca sempozyum çantaları hediye edildi. Programı okulumuz öğretmeni Feride Turan sundu. (Foto: Dorukhan Sağlam)

 

Cemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal MeriçCemal Meriçcemal meriçcemal meriçcemal meriçcemal meriçcemal meriçcemal meriçcemal meriçcemal meriç

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.05.2015 - Güncelleme: 29.06.2021 20:03 - Görüntülenme: 1661
  Beğen | 0  kişi beğendi