T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi

Okulumuz Öğrencileri TEOG Çalıştayına Katıldılar

Okulumuz öğrencilerinden Ayşegül AYDOĞDU (Haz-A) ve Mansur ARTVİNLİ (Haz-C) MEB Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK başkanlığında yapılan "TEOG Çalıştayı"na katıldılar.

Faydalı bir çalıştay yapıldığını belirten öğrencilerimiz alıştayla ilgili görüşlerini şu şekilde özetlediler:

Ayşegül GÜNDOĞDU: Geçmiş senelerde yapılan TEOG sınavına girecek öğrenciler için büyük önem taşımaktadır. Bu sene yapılan etkinlikte okulumuz adına giderek bizde bir önceki TEOG sınavına girmiş öğrenciler olarak fikirlerimizi beyan ettik. Yaptığımız soru cevaplı fikir alışverişinden sonra her birimiz fikirlerimizi sesli bir şekilde de belirttik. Bizim görüşlerimizi dikkate alarak okudular ver her düşüncemizi kayıt altına aldılar. Bu şekilde hem bizim düşüncelerimize hem de gelecek nesillere önem verildiğini farkettik. TEOG sınavıyla ilgili olması gerekenler hakkında benim düşüncelerim sınav süresince sınıfta gözlemci olan öğretmenlerin de bir  sınav veya etkinlikten geçmesinden yanaydı. Ayrıca sınava girilecek ortamların da sınavdan önce müfettişler tarafından gözlemlenmesi gerektiğini belirttim. Bizi dikkatle dinleyip fikirlerimizi dikkate aldıkları için Sayın Salih ÇELİK´e çok müteşekkiriz. Gelecek yıllarda bizim geleceğimiz olacak her TEOG sınavına girecek öğrencilere TEOG sınavı için başarılar dilerim.

 Mansur ARTVİNLİ: Her sene yapılması gereken önemli ve gerekli bir çalştaydı. Öğrencilerin fikirlerinin alınması ve öğrencilerin tavsiyelerinin dikkate alınması bakımından büyük önem taşıyordu. Her öğrencinin fikirlerinin ayrı ayrı dinlenmesi, her öğrencinin fikirlerine önem verildiğinin bir göstergesiydi. Vermiş olduğumuz tavsiyeleri hemen bilgisayara kayıt ederek, tavsiyelerimizi umursadıklarını bize gösterdiler. TEOG hakkında ben ezbere dayalı olmaması gerektiğini, daha çok yeteneklere dayalı bir sınav olması gerektiğini söyledim. Sayın Salih ÇELİK bizzat gelerek bizi dinledi. Umarım söylediğimiz, verdiğimiz fikir ve tavsiyeler dikkate alınıp gereği yapılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2015 - Güncelleme: 03.04.2021 19:15 - Görüntülenme: 11044
  Beğen | 0  kişi beğendi