Ara

Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürluğü ve Türk Dünyası Vakfı işbirliğiyle yürütülen "Gençlerle Gelenekten Geleceğe Projesi" kapsamında düzenlenen öykü yarışmasına katılan öğrencimiz  Taha Oğuz ÇAKIROĞLU, yazdığı eseriyle birinci olmaya hak kazandı.

Ara

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği İş birliğinde yapılan ve en prestijli yazar adayları ödüllerinden birisi olan “CINNAH GENÇ YAZARLAR ÖDÜLÜ” kompozisyon yarışmasında 4. olan öğrencimiz Tülay ŞEN, dördüncülük ödülünü Ankara'da düzenlenen ve Sayın Milli Eğitim Bakanı'mız Yusuf TEKİN'in de katıldığı törende teslim aldı.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu ve benzer eğitim kurumları arasındaki iletişimi arttırarak başarıyı arttırmayı amaçlayan "Ortak Okullar" projesi kapsamında Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi ile çevrimiçi bir toplantıyla bir araya geldik.

Ara

12. sınıf öğrencilerimizin yıl sonunda yapılacak olan YKS'nin ardından tercih etmek istedikleri üniversiteler ve bölümleriyle ilgili öğrencilerimiz için düzenlettiğimiz tanıtımlarımıza devam ediyoruz.

Ara

Okulumuz son sınıf öğrencilerinden Berra ALGIN ve İngilizce öğretmenimiz Sadife DEMİRAL Ases  VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinde online olarak bildirilerini sunmuşlardır.

Ara

Başta Filistin olmak üzere Orta Doğu'nun tamamında çocuklarında maruz bırakıldığı şiddete dur demek ve tepkimizi göstermek için öğrenci ve öğretmenlerimizle bir panel düzenledik.

Ara

Ülkemizde sadece 18 okulun paydaşı olduğu PASCH projesi okullarından biri olan okulumuz, Ankara'da düzenlenen ve GOETHE Enstitüsü Müdürü, PASCH-Alumni Derneği Genel.Sekreteri, Alman Büyükelçiliği Kültür Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Sorumlu Müdürü başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta yerini aldı.

Ara

Lise eğitimini okulumuzda tamamlamak isteyen öğrencileri ağırlamaya devam ediyoruz.

Ara

Sadece şehrimizde değil ülkemizde de sosyal bilimler alanında düzenlenen pek çok yarışma, proje ve etkinliklerdeki başarılarıyla göz dolduran okulumuz fen bilimleri alanındaki çalışmalarıyla da beğeni toplamaya devam ediyor.

Ara

Anadolu Mektebi/Yazar Okumaları Programı tarafından Sivas'ta düzenlenen "Türkiye'nin 100 Yıllık Birikimi Sivas Âşık Veysel Paneli"nde yerimizi aldık. Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Seyfi ERDOĞAN ve Ayşegül CANPOLAT danışmanlığında hazırlıklarını gerçekleştiren öğrencilerimizden Ayşe Nisa GÜZLE, Kübra ÇIKIŞIR, Zeynep DEMİREL, Zeynep GÜNDOĞDU, Zeynep KORKMAZ ve Elif SEZGİN düzenlenen panele katılarak sundukları bildirileriyle büyük beğeni topladılar.

Ara

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu yıl IV.sünü gerçekleştirdiği "Bir Asrın Öyküsü" başlıklı öykü yarışmasına katılan öğrencimiz Fadime Nur BUZDERE, yazdığı öyküsüyle liseler arasında düzenlenen en kapsamlı öykü yarışmalarından olan bu projedeki en başarılı 20 öğrenci arasına girmeye hak kazandı.

Ara

Okulumuzda Türk.dili ve edebiyatı öğretmenimiz Seyfi ERDOĞAN editörlüğünde çıkarılan "E-Dergi"miz için şehrimizin önde gelen araştırmacı yazarlarından Mehmet Ali KALKAN ile yayınımızın da teması olan "Şehir ve Yol" üzerine bir mülakat gerçekleştirdik.

Ara

Ders dışı etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştirmeyi planladığımız Ankara gezimizi tamamladık. Hem üniversitelerimizi tanımak hem de motivasyonumuzu arttırmak amacıyla ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesine gerçekleştirdiğimiz gezimizin son durağı ise Anıtkabir oldu.

Ara

Goethe Enstitüsünün Pasch Projesi kapsamında lise öğrencileri arasında düzenlediği "Hopp, Hopp" başlıklı online yazı yarışmasına katılan öğrencimiz Dilara TALAY'ın "Blackout" adlı eseri en beğenilenler arasına girerek Goethe Enstitüsü tarafından yayımlanacak olan antolojiye girmeye hak kazandı.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Spor Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği liseler arası bilek güreşi müsabakalarına katılan öğrencilerimizden Deniz GÜNDOĞAN sol bilekte 2. ve sağ bilekte 4. olurken Çağan YILDIZ ise sol bilekte 2. oldu.