Ara

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan AYDIN, okulumuzda uzun süreden beridir devam ederek geleneksel hale getirilen Kitap Tahlilleri/Yazar Okumaları etkinliğimize katıldı.

Ara

Öğrenci değişim programları ile Avrupa ve Amerika'nın çeşitli bölgelerine öğrencilerini gönderen ve o bölgelerden pek çok öğrenciyi de ağırlayan okulumuz, AFS Uluslararası Lise Öğrencileri Değişim Programı ile aramıza katılan Francesco Catalano'yu da ülkesine uğurladı.

Kas

TÜBİTAK Projeleri yarışmalarında pek çok kez farklı ödüllere layık görülen okulumuzda bu yıl da 10.su düzenlenecek olan "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açılışımızı gerçekleştirdik.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün arasında okulumuzun da olduğu belli okullarla yürüttüğü "Anadolu Mektebi/Yazar Okumaları Projesi" kapsamında düzenlenen teşekkür kahvaltısına katıldık.

Kas

Milli Eğitim.Bakanlığının "Lise Öğrencilerinin Gözünden Türkiye'nin Yüz Yılı ve Türkiye Yüzyılı" temasıyla düzenlediği sempozyum için yazılan 580 bildiri arasından en başarılı bulunarak Bakanlığımızın düzenlediği ödül törenine davet edilen 30 kurumdan biri olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığımızın her yıl 24 Kasım'da kutlanmasını öngördüğü Öğretmenler Günü'müzü büyük bir coşkuyla kutladık.

Kas

İngilizce öğretmenimiz Sadife DEMİRAL, Anadolu Ajansının Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle ortaklaşa düzenlenlediği "Öğrencilerine Dokunan Öğretmenler" konulu röportaj dizisinden oluşan belgesele konu oldu.

Kas

Dünya paralimpik yüzme şampiyonu Sümeyye BOYACI her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Kasım'da mezun olduğu okulumuzu ziyaret ederek bizleri mutlu etti. Okul müdürümüz Serpil KILIÇ CEBECİ'yi ziyaret ederek kendisinin Öğretmenler Günü'nü kutlayan öğrencimiz daha sonra okulumuzdaki diğer öğretmenleri ile de görüştü.

Kas

Vefatının 85. yıl dönümünde Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ü konferans salonumuzda düzenlediğimiz programımızla andık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenimiz Eren BİÇER'in açılış konuşmalarıyla devam eden programımız öğrencilerimizin okuduğu şiir ve konuşmalarla devam etti.

Kas

Anadolu Mektebi/Yazar Okumaları ekibimiz İstanbul Üniversitesinin Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Aliya İzzetbegoviç Paneli"ne katılarak bildirilerini sundular. 10. sınıf öğrencilerimizden Zeynep DEMİREL ile Zeynep KORKMAZ ve 11. sınıf öğrencimiz Ceyda TOPLUER'den oluşan ekibimiz, hazırlanan panelde Türkiye'den yerini alan tek lise olurken sundukları bildirileri ile akademik çevrelerce ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerince büyük beğeni aldılar.

Kas

Okulumuz öğrencilerinden Hülya Özkurt ve Leman Betül Sağlam Osmangazi Üniversitesinde düzenlenen 16. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozumu'nda bildirilerini sunmuşlardır.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinleri kapsamında okulumuz bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından düzenlenen "1923'ten 2023'e Cumhuriyet Ruhu" adlı deneme yarışmasına katılan öğrencilerimizin yazıları Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimizce oluşturulan komisyon tarafından incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 11/B sınıfından Arda Gölge birinci, 11/A sinifindan Zeynep Derin ikinci ve 10/C sınıfından Elifsu Güryilmaz ise üçüncü oldu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Cumhuriyet'in 100. yılına özel düzenlenen bu etkinliğin önemine vurgu yapan okul müdürümüz Serpil KILIÇ CEBECİ verilecek ödülün de önemine vurgu yaparak birinci olan öğrencimize 2000tl, ikinci olan öğrencimize 1500tl ve çüncü olan öğrencimize ise 1250 TL olan ödüllerini ve başarı belgelerini takdim etti.

Kas

Sadece ilimizde değil hem Türkiye'de hem de çeşitli üniversitelerin düzenlediği liselerarası münazara yarışmalarına katılarak pek çok kez birinciliğe hak kazanan ETİ Münazara Takımı, İstanbul'da düzenlenen "Büyük Türkiye Münazarası"na katılarak okulumuzu başarıyla temsil etti.

Ekm

Okul müdürümüz Serpil KILIÇ CEBECİ yönetiminde ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Seyfi ERDOĞAN ile Ayşegül CANPOLAT ve büyük bir öğrenci ekibimizle hazırladığımız "Cumhuriyet'imizin 100. Yıl Kutlamaları"nı gerçekleştirdik.

Ekm

İl Müftülüğümüz tarafından 2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle liseler arasında yapılan "Hz. Peygamberin İman, İbadet ve Ahlak Örnekliği" temalı kompozisyon yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Şevval KOÇER il birincisi, Zeynep KORKMAZ il ikincisi oldu.